Kirjaudu sisään

Paloturvallista suojaa ja tiiveyttä

Timberfinder VENT 90 FIRE – Rakennuksen ulkovaipan B-s1,d0 – paloluokan tuulensuojakalvo

Paloluokan B-s1,d0 rakennustarvikkeen osallistuminen paloon on hyvin rajoitettu (B), savuntuotto on erittäin vähäistä (s1) ja palavia pisaroita tai osia ei esiinny (d0). Tyypillisiä käyttökohteita B-s1,d0-paloluokan ilmatiiveysjärjestelmälle ovat P1 ja P2 paloluokan rakennuksien seinä- ja kattorakenteiden tuulensuojakerroksena, joissa on ulkovuorauksen sisäpinnan ja tuulensuojakerroksen ulkopinnan pintaluokkavaatimuksina  vähintään D-s2,d2 – luokan materiaali (esim. kerrostalot, liiketilat, päivä- ja hoivakotirakennukset, koulut). Timberfinder VENT 90 FIRE on B-s1,d0-paloluokan tuulensuojakalvo ja sillä voidaan saavuttaa huomattavaa tuotannollista ja laadullista etua erityisesti rakennusosien esivalmistuksen yhteydessä sekä asennuksessa, kun rakennuksen vaipan tuulensuojakerroksen saumojen määrä minimoidaan.

Mitä tarkoittaa tuulensuojakalvon paloluokitus B-s1,d0 ?

Paloluokan B-s1,d0 rakennustarvikkeen osallistuminen paloon on hyvin rajoitettu (B), savuntuotto on erittäin vähäistä (s1) ja palavia pisaroita tai osia ei esiinny (d0). Standardin DIN EN 13501-1 mukaan luokiteltu B-s1,d0 – paloluokan tuulensuojakalvo ei liekin vaikutuksesta levitä paloa vastaavissa määrin kuten perinteiset E- tai F-paloluokan tuulensuojakankaat, vaan se sulaa hallitusti pois lisäämättä palokuormaa, jota oheinen kenttätesteissämme kuvattu video havainnollistaa.

Koska aihepiiri on monelle uusi, joskus ymmärretään väärin, että B-s1,d0 – paloluokan tuulensuojakalvo kestää liekkiä suojaten sen takana olevaa materiaalia. Tämä on siis väärä olettamus eikä pidä paikkaansa! 

Sen sijaan paloluokan B-s1, d0 tuulensuojakalvo ei levitä palamista liekin muodossa ja kasvata sitä kautta rakenteen palokuormaa ja edistä palon leviämistä muualle rakenteisiin.

Yksinkertaistaa tuoteosan esivalmistusprosessia

Timberfinder VENT 90 FIRE tuulensuojakalvo yksinkertaistaa elementtien esivalmistuksen työtä, kun B-s1,d0 paloluokan tuulensuojakalvo voidaan levittää nopeasti yhtenä kerroksena elementin ulkopintaan. Samalla voidaan myös saavuttaa merkittävää säästöä alentamalla materiaalihukkaa optimoimalla tuulensuojakalvon leveyden elementtiin sopivaksi, sekä alentamalla teipattavien saumojen määrää.

 

 • Helppo käsitellä ja asentaa saumattomana kerroksena elementin ulkopintaan
 • Optimoimalla tuulensuojakalvon leveys elementtiin, voidaan alentaa materiaalihukkaa
 • Merkittävästi vähemmän teipattavia saumoja
Jopa 60 % saumattomampi rakenne – vähemmän asennustyötä ja parantaa kosteusturvallisuutta

Järjestelmä yksinkertaistaa  rakentajien työtä niin tehtaalla kuin työmaalla, kun saumaustyön määrä on minimoitu. 

 

 • Jopa 60 % vähemmän saumaustyötä verratuna levyrakenteeseen
  • säästöä niin työssä, materiaaleissa kuin nostokaluston vuokrassa
  • tiivis vaipan ulkopinta ehkäisee tehokkaasti kosteusvaurion riskiä
 • Käyttämällä tuulensuojakalvossa sopivaa limitysvaraa, saadaan myös elementtien väliset saumat suojattua vedeltä ja lumelta välittömästi asennuksen yhteydessä
Hengittävä rakenne, vesitiiveysluokka W1

Diffuusioavoin eli vesihöyryä läpäisevä tuulensuojakalvo Timberfinder VENT 90 FIRE kuuluu parhaaseen vesitiiveysluokkaan W1 (EN 1928). Sen venyvyys ennen repeämistä on noin 50 %, jonka ansiosta tuote kestää hajoamatta pieniä rasituksia, joita tyypillisesti tulee esimerkiksi asentamisen yhteydessä.

 

 • Vesitiiveysluokka W1 – saavutetaan myrskyvesitiivis ulkovaipan pintarakenne
 • Diffuusioavoin rakenne mahdollistaa lämmöneristekerroksessa olevan ylimääräisen kosteuden kuivamisen tuuletustilaan vesihöyryn muodossa
Rakennuksen ulkovaippa säältä suojaan ennen ulkoverhouksen asennusta

Erinomaisen säänkestävyytensä ansiosta Timberfinder VENT 90 FIRE tuulensuojakalvolla voidaan suojata rakennuksen ulkovaippa ilmasto-olosuhteiden vaikutukselta jopa kolmen kuukauden ajaksi. Tästäkin huolimatta tulee rakennuksen varsinainen ulkoverhous asentaa aina heti kun mahdollista! Tiivistämällä elementtien väliset saumat välittömästi asentamisen jälkeen saadaan rakennuksen ulkovaipalle diffuusioavoin sekä vesitiivis pinta, joka pitää rakenteet rakenteet suojassa tuulelta, vedeltä ja lumelta.

 

 • UV-kestävyys 3 kuukautta
 • Kosteusturvallinen rakenne – rakenteet turvallisesti säältä suojassa