Kirjaudu sisään

BUTYL-X

Elastinen butyyliliitosnauha läpivientien ulko- ja sisäpuoliseen tiivistämiseen

75 mm x 5 m x 1,2 mm

Tekninen sivu

Kuvaus

Timberfinder BUTYL-X on rypytetyllä ja elastisella PE-kalvolla päällystetty butyyliteippi kulmikkaiden ja pyöreiden läpivientien vesi- ja ilmatiiviiseen asennukseen rakennuksen sisä- ja ulkopuolella. Butyl-X ei ole suunniteltu pysyvästi UV-kestäväksi, joten sen tulee olla viimeistään noin 3 kuukauden kuluttua asennuksesta esimerkiksi vesikatteen tai julkisivuverhouksen suojaamana. Tuote kestää erittäin hyvin venyttämistä tiivistettävän läpiviennin muodon mukaan ja siinä on 2-osainen silikonipaperi irrotuskaistana, joka tekee asentamisesta helpompaa.

Timberfinder BUTYL-X butyyliliitosnauha soveltuu käytettäväksi yhdessä monien eri materiaalien kanssa, esimerkiksi höyrynsulkujen, aluskatteiden, tuulensuojien, puupintojen, metallin, tiilen sekä betonin. Soveltuvien materiaalien laajasta kirjosta johtuen, käyttäjää suositellaan poikkeavien materiaalien yhteydessä testaamaan omatoimisesti tuotteen toimivuus tarkoitukseensa. Alusrakenteen pinta on aina puhdistettava huolellisesti pölystä, öljystä ja muusta tartuntaa heikentävästä aineesta. Tarpeen vaatiessa pinta on käsiteltävä primerilla.

Voidaan asentaa +0°C ylöspäin aina +40°C asti. Butyylimassan ominaisuuksista johtuen parhaan lopputuloksen saamiseksi suositellaan asennuslämpötilaksi noin +20°C.

Säilyy alkuperäisessä pakkauksessaan varastoituna (lämpötila +5°C – +40°C) noin vuoden. Tuote ei vahingoitu pakkasesta.

KÄYTTÖKOHTEET:

  • läpivientien tiivistäminen aluskatteeseen tai höyrynsulkuun
  • läpivientien tiivistäminen kiinteää rakennetta vasten (esim. puu, teräs, betoni)
  • liitosten ja saumojen tiivistäminen, kun vaaditaan korkeaa elastisuutta

VAHVUUDET:

  • Venytettävyys jopa 60 %
  • elastinen ja joustava rakenne helpottaa asentamista
  • elastinen palautuminen erittäin vähäistä venytyksen jälkeen
  • vesi- ja ilmatiivis läpivientiputken liitos aluskatteeseen ja höyrynsulkuun yhdellä liitosnauhan kappaleella